[PDF] Indian City Nicknames | Nicknames of Important Indian Places

 207 Views

Indian City Nicknames | Nicknames of Important Indian Places

Nick NamePlace
Golden CityAmritsar
Manchester of IndiaAhmedabad
City of seven islandsMumbai
Queen of Arabian seaCochin
Space cityBangalore
Garden City of IndiaBangalore
Silicon valley of IndiaBangalore
Electronic city of IndiaBangalore
Pink cityJaipur
Gateway of IndiaMumbai
Twin cityHyderabad-Sikandarabad
City of festivalsMadurai
Deccan QueenPune
City of buildingsKolkata
Dakshin GangaGodavari
Old GangaGodavari
Egg bowls of AsiaAndhra Pradesh
Soya regionMadhya Pradesh
Manchester of the SouthCoimbator
City of NawabsLucknow
Venice of the eastCochin
Sorrow of BengalDamodar river
Sorrow of BiharKosi river
Blue MountainsNilgiri
Queen of the MountainsMussoorie (Uttarakhand)
Sacred riverGanga
Hollywood of IndiaMumbai
City of CastlesKolkata
State of five riversPunjab
City of weaversPanipat
City of lakesSrinagar
Steel city of IndiaJamshedpur (Called Tatanagar)
City of templesVaranasi
Manchester of the northKanpur
City of RalliesNew Delhi
Heaven of IndiaJammu & Kashmir
Boston of IndiaAhmedabad
Garden of spices of IndiaKerala
Switzerland of IndiaKashmir
Abode of the GodPrayag (Allahabad)
Pittsburgh of IndiaJamshedpur

1. What is the Nick name of Amritsar?
Ans: Golden City.

2. Which is the Manchester of India?
Ans: Ahmedabad.

3. Which is the City of seven island?
Ans: Mumbai.

4. Which is the Queen of the Arabian sea?
Ans: Cochin.

5. What is the Nick name of Bangalore?
Ans: Space city.

6. Which City is called Garden of India?
Ans: Bangaloar.

7. Which is the Silicon valley of India?
Ans: Bangalore.

8. What is the Nick name of Jaipur?
Ans: Pink city.

9. Which is the Gateway of India?
Ans: Mumbai.

10. Which cities are called Twin city of India?
Ans: Hyderabad-Sikandarabad.

11. Which city is called City of festivals?
Ans: Madurai.

12. What is the Nick name of Pune?
Ans: Deccan Queen.

13. Which city is called City of building?
Ans: Kolkata.

14. Godavari is Known as –
Ans: Dakhshin Ganga.

15. Which is the old Ganga of India?
Ans: Godavari.

16. Which is the Egg bowls of Asia?
Ans: Andhra Pradesh.

17. Madhya Pradesh as Known as –
Ans: Soya region.

18. Which is the Manchester of the South?
Ans: Coimbator.

19. Which is the city of Nawabs?
Ans: Lucknow.

20. Which is the Venice of the east?
Ans: Cochin.

21. Which is the Sorrow of Bengal?
Ans: Damodar river.

22. Which is the Sorrow of Bihar?
Ans: Kosi river.

23. Nilgiri as known as-
Ans: Blue Mountains.

24. Which is the Queen of the Mountains?
Ans; Mussoorie (Uttarakhand).

25. What is the Nick name of Ganga?
Ans: Sacred river.

26. Which is the Hollywood of India?
Ans: Mumbai.

27. What is the city of Castles?
Ans: Kolkata.

28. Which is the State of five rivers?
Ans: Punjab.

29. Which is known as City of weavers?
Ans: Panipat.

30. Which is the city of lakes?
Ans: Srinagar.

31. Which is the Steel city of India?
Ans: Jamshedpur (Called Tatanagar).

32. Which is known as City of temples?
Ans; Varanasi.

33. Which is the Manchester of the north?
Ans: Kanpur.

34. New Delhi as known as-
Ans: City of Ralies.

35.Which is the Heaven of India?
Ans: Jammu & Kashmir.

36. Which is called Boston of India?
Ans: Ahmedabad.

37. Which is the Garden of spices of India?
Ans: Kerala.

38. Which is the Switzerland of India?
Ans: Kashmir.

39. Which city is called Abode of the God?
Ans: Prayag (Allahabad).

40. Which is the Pittsburgh of India?
Ans: Jamshedpur.

Leave a Reply