[PDF] GK Questions On Geographical Surname | Free Online Test On GK

 526 Views

[PDF] GK Questions On Geographical Surname: Searching to download Important Geographical Surname In The World then you are in right page. From here you can download World’s Geographical Surname Questions pdf and Get a Free Online Test link.

So without waste your more time let’s start today’s topic GK Questions On World’s Geographical Surname.

[PDF] GK Questions On Geographical Surname | Free Online Test On GK


1. Which is called “Yellow River” ?

Ans. China’s River Huang Ho.

2. Which is called “Whiteman’s Grave” name also ?

Ans. Guinea Coast Of Africa.

3. Which place is know as “Venice Of The North” ?

Ans. Stockholm.

4. Which city is known as “Rose Pink City” in the world ?

Ans. Jaipur ( Rajasthan,India)

5. Which place is known also “Windy City” ?

Ans. Chicago.

6. Which place is also known as “Sugar Bowl Of The World” ?

Ans. Cuba.

7. Roof Of The World” is the name of which place?

Ans. The Pamirs, placed in Central Asia.

So, Why not you take a Free Online Test tour on Geographical Surnames, Haa !!! Hope It can be your profit.

Click Here For Free Test

8. Philadelphia is known as

Ans. Quaker City.

9. Which place is known as “Queen Of The Adriatic” ?

Ans. Venice.

10. Isle Of Pearls” is known as

Ans. Bahrain (Persian Gulf).

11. Australia is known for

Ans. Island Continent.

12. Island Of Cloves” is the name of

Ans. Zanzibar.

13. Which place is known as “Holy Land” ?

Ans. Jerusalem.

14. Which country is known as “Hermit Kingdom” ?

Ans. Korea.

15. Which ocean’s name is “Herring Pond” ?

Ans. Atlantic Ocean.

16. Which place is known for “Gift Of The Nile” ?

Ans. Egypt.

17. “Granite City” is

Ans. Aberdeen.

18. Which strait is known as “Gate Of Tears” ?

Ans. Strait Of Bab-el-Mandeb.

19. Which city is known as “Gateway Of India” ?

Ans. Mumbai (Maharashtra, India).

20. Playground Of Europe” is the name of

Ans. Switzerland.

21. Which strait is known also “Pillars Of Hercules” ?

Ans. Strait Of Gibraltar.

22. Which place is known as “Pearl Of The Antilles” ?

Ans. Cuba.

23. Which island is known as “Loneliest Island” ?

Ans. Tristan De Gunha (Mid-Atlantic).

24. Osaka is known as

Ans. Manchester Of Japan.

25. Which place is famous in the name of “Land of Thousands Elephants” ?

Ans. Laos.

26. Land Of Rising Sun” is the name of which country ?

Ans. Japan.

27. Land of White Elephant” is the name of

Ans. Thailand.

28. Which state is known as “Land of Five Rivers” in the world ?

Ans. Punjab (India).

29. Finland is known as

Ans. Land of Thousands Lakes.

30. Which country is known as “Land of Thunderbolt” ?

Ans. Bhutan.

31. Which place is known also “Land of Morning Calm” ?

Ans. Korea.

32. “Land of Midnight Sun” is the name of

Ans. Norway.

33. Land of Golden Fleece” is known as

Ans. Australia.

34. Which country is known as “Land of Maple Leaf” ?

Ans. Canada.

35. Which is known as “Key to the Mediterranean” ?

Ans. Gibraltar.

36.Land of Cakes” is the name of

Ans. Scotland.

37. Forbidden City” is

Ans. Lhasa (Tibet).

38. Which city is known famous as “Garden City” ?

Ans. Chicago.

39. Rome is known as

Ans. Eternal City.

40. Which continent is famous in the name of “Dark Continent” ?

Ans. Africa.

41. Which is known as “Emerald Isle” ?

Ans. Ireland.

42. Which city is known also “City of Eternal Spring” ?

Ans. Quito (South America).

43. Cockpit of Europe” is the name of

Ans. Belgium.

44. Which river is known as “China’s Sorrow” ?

Ans. Hwang Ho.

45. San Francisco is famous also in the name of

Ans. City of Golden Gate.

46. Which city is known as “City of Magnificent Building” ?

Ans. Washington DC.

47. Which is known as “City of Dreaming Spires” ?

Ans. Oxford.

48. City of Palaces” is the name of

Ans. Kolkata.

49. Which place is known as “City of Seven Hills” ?

Ans. Rome.

50. City of Sky-scrapers” is the name of which place ?

Ans. New York.

51. Which mountain is known as “Blue Mountain” ?

Ans. Nilgiri.

52. Which river is know as “Bengal’s Sorrow” ?

Ans. Damodar River.


Leave a Reply